Sigurantele automate sunt de mai multe tipuri, deci le vei gasi in magazinele de profil la preturi variante. Costurile aferente acestora vor fi influentate atat de caracteristicile lor, cat si de calitatea pe care o prezinta. Parte a panoului electric, acestea sunt elemente ale caror rol este de a preveni supraincarcarea circuitelor, actionand prin intreruperea alimentarii cu electricitate. Este modul in care sunt prevenite incendiile, protejand totodata si oameni de electrocutarea realizata prin socuri electrice.

Spre deosebire de anii apusi cand se foloseau doar sigurante fuzibile, astazi acestea sunt inlocuite cu succes de diverse tipuri de sigurante automate. Nu mai este vorba despre topirea elementului fuzibil in caz de suprasarcina, actiune urmata apoi de schimbarea sigurantei.

Totul este mai simplu astazi datorita acestora. Este vorba despre mecanismul mai modern aflat in dotarea intrerupatoarelor automate, care doar intrerup alimentarea cu energie electrica atunci cand apare o supraincarcare de circuit. Actionarea comutatorului ulterior este suficienta pentru a realimenta instalatia.

Avantajele sigurantei automate

O astfel de siguranta vine la pachet cu o serie de avantaje pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea.

In primul rand, nu mai e necesar sa verifici fiecare siguranta in parte pentru a determina care este cea cu probleme pentru ca acest lucru este imediat vizibil. Nu trebuie decat sa ridici siguranta cazuta pentru a reporni curentul, actiune care se realizeaza deci mult mai rapid.

Vorbim totodata si de riscuri insemnat mai mici in ceea ce priveste efectuarea acestei actiuni. Poti manevra cu incredere siguranta automata, fara a avea nevoie de vreun ajutor specializat pentru asta

Pentru a face alegerea potrivita a sigurantelor automate, este necesar sa tii cont de tensiunea de alimentare (care trebuie sa se incadreze intre 230 si 440V), de capacitatea de rupere, de curba de declansare B si de curentul estimat pentru circuitul protejat.

In mare, sigurantele se impart in trei mari categorii si anume automate: monopolare, bipolare duble sau compacte si tripolare.

Amintim aici si de cele diferentiale. Acest tip de siguranta se foloseste pentru a evita electrocutarea cand folosim prizele sau electrocasnice si se monteaza pe tabloul electric. Rolul acestuia este de a detecta acei curenti care au alt traseu decat cel obisnuit, sesizand astfel daca valoarea acestuia este de 10 mA- 30 mA sau mai mare.

Vei vedea ca si intrerupatoarele diferentiale se impart in mai multe categorii. Alegerea celui potrivit trebuie sa tina cont de tipul de aplicatie, de tensiunea de alimentare si curentul nominal, de protectia la scurtcircuit si suprasarcina, de tipul alimentarii, de caracteristica de declansare, dar si de nivelul de sensibilitate.

Daca nu detii nici un fel de experienta legat de acestea, este ideal sa ceri ajutorul unui expert sau, mai bine, sa lasi intreaga misiune in grija sa.

In orice caz, este ideal sa ai in vedere inlocuirea tabloului electric vechi cu unul nou ce include sigurante automate atat pentru confort, cat si pentru mai multa siguranta. Intra pe site-ul diversmarket.ro pentru a descoperi astfel de articole de calitate, la preturi rezonabile.

5 thoughts on “Sigurantele automate – de stiut cand le alegi!

  1. Citind acest articol, am realizat cat de important este sa fim bine informati si sa ne documentam inainte de a emite o opinie. Autorul a adus argumente solide si informatii verificate care m-au facut sa reflectez asupra subiectului abordat.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a oferit multe informatii noi si interesante despre un subiect care ma pasioneaza. Sunt impresionat de modul in care autorul a structurat articole si de claritatea expunerii.

  3. Articolul este extrem de interesant si mi-a oferit o noua perspectiva asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de informatiile relevante prezentate.

  4. Ma bucur ca am descoperit acest articol care ofera sfaturi utile pentru ingrijirea plantelor de interior. Este reconfortant sa stii ca exista resurse care te pot ghida in procesul de ingrijire a plantelor si sa te asigure ca acestea vor creste sanatoase si frumoase.

  5. Articolul de pe acest link prezinta informatii utile despre cum sa ai grija de plantele de interior, oferind sfaturi practice si recomandari pentru ingrijirea acestora. Este important sa stim cum sa ne mentinem plantele sanatoase si frumoase, iar acest articol ne ajuta sa intelegem mai bine procesul de ingrijire.

Comments are closed.