Daca tocmai ti-ai inlocuit ferestrele cu unele eficiente energetic, nu te grabi sa arunci ramele vechi, mai ales daca sunt din lemn. Le poti reconditiona si da o noua intrebuintare.

Iata numai cateva idei in ce le-ai putea transforma cu putina inspiratie:

Cuier – de obicei noile geamuri Salamander au aceeasi dimensiune cu cele vechi asa ca este foarte simplu de realizat, doar cumperi niste carlige mici de haine sau mai mari pentru palarii sau umbrele si le montezi pe rama de geam cu niste suruburi sau cuie. Mai poti adauga un raft din scandura sus, daca gasesti ceva similar ca si material. Se poate prinde in perete direct sau cu niste agatatori pe spate.

Scarita pentru plante decorative – in acest caz poti folosi una sau mai multe rame fara sticla. Le poti prinde pe un perete al casei, pe un gard sau direct in gradina ca suport pentru plante si flori agatatoare.

Suport pentru ghivece – tot o rama veche se poate transforma intr-un suport de efect pentru ghivece sau vaze de flori. Acestea se pot prinde de rama cu ajutorul unor cercuri din sarma in partea de jos sau in diverse locuri, pe niveluri diferite.

Rame foto vintage – pe o rama veche care are inca sticla poti pune pe spate fotografii mai mici ca un colaj. Daca vrei sa acopere tot ochiul geamului (la cele cu ochiuri mici), scaneaza si printeaza fotografiile exact de masura geamului. Poti pune fotografii si pe o rama de geam fara sticla: pui pe spate plasa sau niste randuri de sfoara si prinzi pozele cu niste clestisori mici sau clipsuri de hartie.

Decoratiune de perete – poti sa fii creativ cu un astfel de suport din lemn si sa faci niste decoratiuni de perete. De exemplu poti prinde niste carlige si de ele sa prinzi polonice si alte obiecte interesante (de preferat tot vechi) si sa prinzi acest obiect decorativ in bucatarie.

Pentru alte camere poti pune in rame buchetele de plante uscate, inimioare, mici statuiete sau obiecte care se pot agata sau prinde pe rama etc. Mai poti agata coronite de Craciun, unelte, cuvinte sau nume din placaj decupat etc.

Tablouri vintage- rama ferestrei dezafectate poate sa devina rama unor tablouri vintage. Poti printa ceva color potrivit sau desena chiar tu pe sticla sau pe un carton subtire tabloul dorit.

Plase pentru tantari- ramele nefolosite se pot transforma simplu in plase pentru tantari. Scoate-le sticla si inlocuieste-o cu perdea subtire sau plasa marunta.

Usa transparenta de dulap – daca ai un raft vechi, deschis, rama ferestrei poate fi transformata in usa cu geam. Poti folosi si un sertar vechi in loc de raft. Trebuie sa se potriveasca culoarea sau tipul de lemn si marimea.

Masuta de cafea- exact in acelasi mod ca la dulap, se pot adauga raftului picioare si poate fi transformat intr-o masuta de cafea care are deasupra rama cu sticla.

Suport pentru cani – tot cu niste carlige simple prinse de rama, poti face un suport pentru cani, cesti, ceainic si sa-l prinzi intr-o bucatarie decorate in stil farm house.

5 thoughts on “10 lucruri pe care le poti face cu ramele vechi ale ferestrelor

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol. Nu stiam ca ceaiul de macese are atat de multe beneficii pentru organism si acum sunt curios sa il incerc. Multumesc pentru informatii!

  2. Imi place modul in care autorul a structurat informatiile, facandu-le usor de inteles si retinut. Este un articol util pentru cei care sunt interesati de sanatatea lor si de metodele naturale de tratare a diverselor afectiuni.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii interesante despre beneficiile consumului de ceai de macese. Am aflat multe lucruri noi si acum sunt mai motivat sa incerc acest remediu natural.

  4. Aceasta este o resursa valoroasa pentru cei pasionati de istorie si cultura celtica. Am gasit informatiile foarte bine structurate si usor de inteles. Este impresionant cum au fost evidentiati aspectele specifice ale acestui grup etnic si cum au fost prezentate obiceiurile si traditiile lor.

  5. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva detaliata asupra culturii celtice. Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat informatii istorice relevante. De asemenea, am apreciat faptul ca au fost incluse imagini si ilustratii care completeaza textul.

Comments are closed.